Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от пушен бекон, нахут и лапад

Яхния от пушен бекон, нахут и лапад

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Яхния от пушен бекон, нахут и лапад
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Яхния от пушен бекон, нахут и лапад - бързо хапване за заети домакини"

Необходими Продукти

  • пушен бекон - 200 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • мащерка - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • пресен чесън - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сварен нахут - 300 г
  • лапад - 150 - 200 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва и запържва в зехтина.

Изважда се от тигана и в мазнината се запържват дребно нарязаният морков, зеленият лук и пресният чесън.

Овкусява се с мащерката и дафиновия лист.

Беконът се връща в тигана. Прибавя се нахутът, поръсва се с червения пипер и ястието се залива с около 150 мл топла вода.

След около 2-3 минути се добавя нарязаният лапад.

Сочната яхнийка се оставя на котлона колкото да омекне лападът.

Приятен апетит с моята яхния от пушен бекон, нахут и лапад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: