Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Калмари пане с царевично брашно

Калмари пане с царевично брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Калмари пане с царевично брашно
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Калмари пане, които си подхожда идеално с чаша студена бира"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 бр. туба
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • соев сос - за овкусяване
  • лимони - за гарниране
  • лимонов сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарът се почиства и измива. Нарежете на шайби с дебелина около 0. 5 - 1 см, разполовете пипалата.

Оваляйте в царевично брашно и изпържете в сгорещена мазнина. Имайте предвид, че мазнината трябва да е по-голямо количество или още по-добре - използвайте фритюрник.

Пържете до леко порозовяване, но не ги препържвайте, защото ще станат твърди и жилави.

Изпържените калмари поставете върху кухненска хартия, за да отнемат излишната мазнина.

Овкусете със соев сос.

Панираните калмари сервирайте с резен лимон или готов лимонов сос.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: