Пюре от Фенел

09/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме главите фенел на две и отстраняваме твърдата им част. Нарязваме фенела на тънко заедно със зелените стръкове.

Обелваме чесъна и го нарязваме на тънки филийки.

В тиган сипваме зехтина и задушаваме фенела и чесъна.

Посипваме със сол, черен пипер и смлян кимион и разбъркваме добре.

Когато фенелът омекне, добавяме меласата от нар.

Когато фенелът се карамелизира, тогава поставяме листенцата мащерка.

В блендер поставяме фенела, добавяме сметаната и пасираме, така че да се получи гладка смес.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар