Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Царевични гризини

Царевични гризини

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Царевични гризини
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Направете тези вкусни царевични гризини за вашата любима разядка"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 80 г
  • пълнозърнесто брашно - 80 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 80 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, солта и подправките. В киселото мляко се слага содата и се разбърква, след което се добавя към брашното.

Всичко се бърка добре, като постепенно се добавя прясното мляко и зехтина накрая.

Трябва да се получи гъсто, хомогенно тесто, което се слага в шприц.

Царевичните гризини се шприцоват върху хартия за печене в тавата в която ще се пекат.

Пекат се на 200 градуса за максимум 10 минути. След като изстинат, гризините са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: