Пюре от цвекло

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90024827724
27/11/2018
"Свежо и много апетитно пюре, перфектната гарнитура за печена меса и яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и в него запържете едро нарязания кромид лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и го сварете в малко посолена вода. Изчакайте да изстине и го пасирайте на пюре заедно със задушения лук.

Разредете до желаната гъстота с предварително разтворения зеленчуков бульон.

Накрая добавете сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте добре, за да се получи кремообразна смес.

Гарнирайте всяка порция пюре от цвекло с листенца магданоз, разрязано на половинка варено яйце и розичка от варено цвекло.

Сервирайте като дип с препечени филийки хляб или като гарнитура към ястия с месо.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар