Пюре от цвекло

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пюре от цвекло
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежо и много апетитно пюре, перфектната гарнитура за печена меса и яйца"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • пресен магданоз - 1 с.л, ситно нарязан
  • варени яйца - 2 бр.
  • чери домати - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и в него запържете едро нарязания кромид лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и го сварете в малко посолена вода. Изчакайте да изстине и го пасирайте на пюре заедно със задушения лук.

Разредете до желаната гъстота с предварително разтворения зеленчуков бульон.

Накрая добавете сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте добре, за да се получи кремообразна смес.

Гарнирайте всяка порция пюре от цвекло с листенца магданоз, разрязано на половинка варено яйце и розичка от варено цвекло.

Сервирайте като дип с препечени филийки хляб или като гарнитура към ястия с месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: