Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган и в него запържете едро нарязания кромид лук. Овкусете със сол и черен пипер.
Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и го сварете в малко посолена вода. Изчакайте да изстине и го пасирайте на пюре заедно със задушения лук.
Разредете до желаната гъстота с предварително разтворения зеленчуков бульон.
Накрая добавете сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте добре, за да се получи кремообразна смес.
Гарнирайте всяка порция пюре от цвекло с листенца магданоз, разрязано на половинка варено яйце и розичка от варено цвекло.
Сервирайте като дип с препечени филийки хляб или като гарнитура към ястия с месо.
Добър апетит!