Рулца от печен патладжан със сирене

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
27/11/2018
"Свежо предястие, което с удоволствие приготвяме за хората, които обичаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка или копър
  • фета - 250 г сирене
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио за намазване на тигана и патладжаните
  • домати - 2 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на филии по дължина, поръсват се със обилно количество сол и се оставят за 30 минути в гевгир, за да се отцедят от горчивия сок.

Навиват се заедно по няколко филийки патладжан на руло и леко се изстискват с ръце. Намазват се със зехтин или олио преди печене.

В намаслен грил тиган или скара се филийките патладжан се изпичат и от двете страни.

В купа се намачква сиренето Фета, добавят се малко зехтин, пресованата скилидка чесън, сол на вкус и ситно нарязаният магданоз или копър.

Плънката се разбърква и с лъжица се слага от сместа върху всяка от филийките пържен патладжан.

Навиват се на руло и патладжанените рулца се сервират гарнирани с резенчета домати.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар