Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с корнфлекс

Свински пържоли с корнфлекс

Свински пържоли с корнфлекс
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ако обичате пържолите с хрупкава коричка, тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 600 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • За панировката
  • царевично брашно
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и подсушаваме.

Парчетата месо трябва да са с дебелина около 1.5 сантиметра.

Начукваме пържолите, като предварително поставите в найлонов плик.

Всяко едно свинско филе поръсваме със черен пипер и с мъничко олио.

Прибираме ги в хладилника за едно денонощие.

На другия ден овалваме всяко парче свинско първо в брашното, после потапяме в разбитите яйца и завършваме панировката с корнфлейкса.

Вземам си тавичка, полята с олио, и подреждаме парчетата.

Печем във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: