Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Зеленчуци на фурна със заливка

Зеленчуци на фурна със заливка

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
177853633
Зеленчуци на фурна със заливка2 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 3 средни
  • тиквички - 2 средни
  • домати - 4 големи
  • патладжани - 2 средни
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • прясно мляко - 200 милилитра
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжаните се почистват и измиват. Патладжаните се нарязват на шайби си се осоляват в отделен съд за 2 часа, за да се премахне горчивината му. През това време тиквичките и картофите също се нарязват на шайби и когато патладжаните се отцедят, се слагат във вряща вода за 30 минути и трите вида продукти.

Докато това къкри, за да омекнат тиквичката, патладжанът и картофът, взимаме главата лук и я нарязваме на ситно, по ваше желание можете и на шайби да я нарежете. Нарязваме и домата на кръгчета и заедно с лука нареждаме в тава, която предварително леко сме намазнили.

Когато зеленчуците на котлона вече са се поотпуснали и поомекнат, се отцеждат и се нареждат върху лука и доматите. Добавяме подправките около и върху зеленчуците в тавата и слагаме във фурната за 40 минути и печем на 180 градуса с вентилатор. Ако не разполагате с вентилатор на вашата фурна, печете на 200 градуса за същия период.

Малко преди зеленчуковата запеканка да бъде готово, в удобен съд изсипвате прясното мляко и чуквате яйцата за заливката. Разбърквате много добре с миксер, за да се слеят добре двете съставки, и изсипваме върху зеленчуците.

След като се запече млякото с яйцата, вече сме готови с ястието.

При сервирането наръсваме леко с кашкавал печените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: