Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на тиквичките и соса. Тиквичките трябва да бъдат внимателно почистени под течаща вода, почистени от дръжчиците в горната част на зеленчука и внимателно трябва да бъдат настъргани на средно ренде. След като направим това, ги оставяме в гевгир, в който да се отцедят от водата за поне едно денонощие. Тиквичките са с много водниста структура и трябва да бъде обърнато внимание на тази част от приготвянето на рецептата.
Сосът за шницелите се приготвя по следния начин:
В удобна купа изсипваме млякото, към което добавяме скилидките чесън, в които сме направили прорези, но не ги счукваме или пасираме на чеснова преса. Целта е да се вземе само и единствено ароматът. По този начин ефектът от миризмата не е толкова силен. Добавяме копъра и ситно нарязаните парченца краставица. Разбъркваме добре и завиваме с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник за едно нощ.
След като са готови, продължаваме с тиквичките. Слагаме ги в удобна купа и добавяме към тях едно яйце и две лъжици брашно, които ще помогнат за тъй наречената спойка на тиквичките. Объркваме тази смес хубаво с ръце или лъжица и след това добавяме към сместа и сиренето, което предварително сме натрошили внимателно и отново разбъркваме добре.
Добавяме мащерката, копъра и чубрицата и отново внимаваме да не е попаднала пръчица в опаковката с подправките, защото е много вероятно да са попаднали при пакетирането.
Внимателно започваме да оформяме малки и тънки шницели, които се овалват в разбитите две яйца и в брашно. Пържим ги на слаб огън, защото ако е силен, яйцето ще се запържи от горната страна, а отвътре ще останат сурови.
Пържат се до позлатяване на самите шницелчета и се изваждат върху салфетка кухненска хартия, която да обира излишната мазнина.
Сервираме тези сочни кюфтета от тиквички в широка чиния със сос, а идея за това можете да вземете от снимките, които съм предоставила към рецептата.