Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Панирани шницели с корнфлейкс

Панирани шницели с корнфлейкс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани шницели с корнфлейкс
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От нас рецептата за вкусни шницели - от вас предложението за подходяща гарнитура!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия, накисната в прясно мляко
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. натурален
  • галета - 1 ч.ч.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с ситно нарязания лук, яйцето, хляба и подправките. Оставете я в хладилника за 30 минути.

Оформете 4 шницела и всеки един оваляйте в брашно.

Завийте ги поотделно в стреч фолио и сложете във фризера за час.

Разбийте яйцата с щипка сол. В купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс.

Панирайте шницелите първо в яйцата, а след това в галета с корнфлейкс.

Изпържете в загрято олио от двете страни до зачервяване.

Панираните шницели с корнфлейкс са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: