Пилешко с киноа, спанак и царевица

Rayna_xcxRayna_xcxПомощник Готвач101
28/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват и сваряват във вода.

Киноата се почиства /както се почиства ориз например/ и се полива обилно под течаща вода, за да се отмие горчивият слой по зрънцата. След което слагаме киноата в тенджера, за да бъде сварена, като я варим в съотношение 1:2 - 1 част киноа към 2 части вода.

Главата кромид лук се почиства от люспите и се нарязва ма малки парченца.

Кромидът се слага в загрята мазнина, колкото да омекне, не да се препържва, към него се добавя сварената киноа, почистеният и сварен спанак и сладката царевица.

Добавяме подправките /не е задължително, да използвате същите подправки, можете да добавите такива, каквито са по ваш вкус и с които ястието ви се стори по-вкусно/ и още докато съдът е на котлона, объркваме всички продукти, колкото да смесим вкусовете им.

Ястието се сервира според моето предложение от снимките или също така идея за вас може да бъде и следното: използвайте киноата със спанака като канапе за пилешкото месо, като го гарнирате със сос от майонеза и подправки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар