Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с царевица и бял пипер по полски

Пилешко месо с царевица и бял пипер по полски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешко месо с царевица и бял пипер по полски
Снимка: Марина Норд
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • царевица - 200 г замразена
  • масло - 40 г
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сметана - 200 г заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото.

Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло.

Котлонът се намалява на среден и се добавя сметаната. Разбърква се много добре и се готви 2 минути при непрекъснато бъркане.

Похлупва се с капак и котлонът се намалява на минимум. Готви се още 5 минути.

Добавя се замразената царевица и всичко се задушава под капак още 10 минути на минимален огън. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: