Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с червен сос и ориз басмати

Скариди с червен сос и ориз басмати

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Скариди с червен сос и ориз басмати
Снимка: Lenka
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обожаваме средиземноморските специалитети, а вие?"

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • домати - 600 г консерва + 2 бр. нарязани
  • люти чушки - 2 бр. нарязана
  • лук - 2 глави, нарязан
  • зелен лук - 2 бр. нарязан
  • чесън - 4 скилидки, нарязани
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 1 ч.л. нарязан
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - басмати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите.

В голям тиган сипете зехтина да загрее добре. Задушете лука и зеления лук за около 5 минути.

Прибавете доматената консерва и чушката. След 10 минути подправете соса с подправките.

Когато соса заври, варете още 15 минути на слаб огън. Прибавете скаридите и варете и тях 5 минути.

Сварете ориза според упътването на опаковката.

Сервирайте скаридите със сос заедно.

Скаридите с червен сос и ориз басмати са чудесни в компанията на бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: