Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Уханен ориз Басмати

Уханен ориз Басмати

Уханен ориз Басмати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Макар и просто ориз, той също има нужда от своето добро овкусяване. Поднесете като гарнитура към любимите пържолки"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Басмати
  • масло - 50 г
  • канела - 1 пръчица
  • куркума - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • гореща вода - 2 ч.ч.
  • хималайска сол
  • лимони - 1 - 2 парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза за около 15 мин.

Разтопете маслото и добавете канелената пръчица. Добавете подправките.

Изцедете ориза и го добавете към ароматното масло. Гответе при непрекъснато бъркане, докато оризът се избистри.

Добавете горещата вода и продължете с бъркането. В случай, че количеството на течността е недостатъчно, можете да налеете още вода.

Похлупете с капак и гответе на бавен огън, докато оризът поеме течността.

Гарнирайте с резенчета лимон.

Уханният ориз Басмати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: