Уелингтън с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Уелингтън с гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вариация на класическата рецепта специално за всички вегетарианци"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • картофи - 2 големи
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, а гъбите на доста ситно (може и в някакъв чопър). Наситнява се чесънът. Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета.

В сгорещено олио се запържва лукът. Добавя се и чесънът. Идва ред на гъбите и мащерката. Малко след това се прибавя соевият сос и се оставя да къкри докато поомекнат гъбите.

Тестото се разстила върху хартия за печене с дългата част към нас. Ако мислено напреки се раздели на три равни ленти по ширината, то в средната лента се нареждат по 3 парченца картофи на ред, докато се запълни веднъж средната лента. Оставя се по малко място от горната и долната част на лентата с плънка, за да може да се затвори, без да изтече. Отгоре се разпределя част от плънката. Следват отново картофи и плънка, след това се завършва с картофи.

Когато продуктите са изчерпани, оставената част от тестото от плънката се завива навътре и от двете големи страни на тестото едната се завива върху плънката, а другата отгоре ѝ. Правят се с нож или може с вилица някакви очертания /ивици отгоре и на 2-3 места внимателно се продупчва тестото, за да не се надуе много при печене.

Слага се в тава и отгоре може да се намаже със смес от малкорастително мляко и зехтин. Пече се на 160-170 градуса първо около половин час само на долен реотан, защото все пак картофите са сурови и не трябва да се запича, преди да са омекнали. След това се включва и горният реотан и се доопича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: