Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Мързелив Уелингтън с кайма

Мързелив Уелингтън с кайма

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Мързелив Уелингтън с кайма
Снимка: Елена
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Накарай мързеливия да готви и той ще направи уникално вкусен мързелив Уелингтън"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • бутертесто - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • морков - 1 бр. голям
  • картоф - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. малка
  • лук - 1 бр. глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • грах - 1/2 ч.ч. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците (без граха) на малко до средно големи кубчета. Запържваме ги за 5-8 мин, след това добавяме две щипки от чубрицата и малко черен пипер. Дърпаме от огъня, слагаме малко сол и разбъркваме.

Изсипвам каймата в купа и започвам да добавям малко по малко от зеленчуците, разбърквайки добре (на ръце или с бъркалка). В купичка разбиваме леко яйцето, като изсипваме половината при каймата.

Добавяме граха и подправяме с още малко подправки на вкус, разбъркваме всичко.

Разточваме тестото на правоъгълник. Изсипваме каймата по ширина, оформяме като пънче. Намазвам страните на тестото с малко от останалото яйце. Завиваме добре с тестото и преместваме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Правим няколко дупки на места по дължина с вилица, за да излиза парата отвътре, и правим шарки по тестото с нож. Намазвам всичко с останалото яйце и поръсваме с малко сол.

Може да наредим още картофки покрай рулото, като леко ги намазним и осолим. Печем на 180 градуса за 40 мин.

Ако не искате да препичате коричката на рулото, можете да го покриете фолио, щом достигне желания от вас цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирела
Мирела
Супер се получи :)
28.02.2019 21:54
Потребител#223906
Потребител#223906
Това е оригиналът. Рецептата е на Люси Евтимова. Поне пишете от къде сте взели рецептата. Така е коректно.
28.12.2018 14:28
Жечка Люцканова
Жечка Люцканова
Мноооооого вкусно, но мисля, че никак не е мързелива.
24.03.2018 11:04
2