Начин на приготвяне
Нарежете гъбите на едро. Запържете ги в силно сгорещения зехтин. Когато са почти готови, към тях прибавете брашното от манатарки и 2 с.л. вода. Оставете то също да се задържи леко и овкусете с черен пипер и сол. Пасирайте гъбената смес заедно с пресните подправки.
Разделете бутер тестото на 2 части и леко го разточете. Овкусете пилешкото филе с черен пипер и сол и обилно ги намажете с горчица.
Сложете 2 парчета прошуто върху фолио за свежо съхранение и отгоре намажете с част от гъбеното пюре. Поставете пилешките филета в средата и завийте на руло с помощта на фолиото.
От така подготвените пилешки рула свалете фолиото и ги преместете върху разточения лист бутер тесто, като между тях оставяте място. Краищата на тестото и между филетата намажете с разбито яйце. Покрийте с втория лист бутер тесто и притиснете леко, така че двата листа да се залепят.
Покрай филетата разрежете с нож, за да се оформят отделни пакетчета. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Намажете с останалото разбито яйце. Притиснете краищата с вилица, за да се залепят по-добре. Печете Пилето Уелингтън във фурна, загрята до 180 градуса.