Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Джолан чорба по воденичарски

Джолан чорба по воденичарски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Джолан чорба по воденичарски
Снимка: Emilia Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Обявяваме код Джолан чорба по воденичарски - всички спешно сте поканени да я опитате"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 500 г с кост
  • зеле - 1 малка прясна зелка
  • мазнина - 50 г /олио или зехтин/
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 6 средни
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и се слага да ври на бавен огън 120 мин, след което се обезкостява и се нарязва на малки парчета.

Използва се бульонът, в които се е варил джоланът. Към свареното свинско се прибавя зелката, предварително нарязана и задушена в мазнината.

Прибавя се ситно нарязаният лук и моркови. След 10 мин се прибавят картофите /ситно нарязани/.

След като поомекнат картофите, в свинската чорба се слагат доматите, нарязани на ситно, и се вари 7-10 мин.

Запържва се брашното и червеният пипер и се прибавя в джолан чорбата. Ври 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: