Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен веган пълнозърнест кекс с тиква

Лесен веган пълнозърнест кекс с тиква

Лесен веган пълнозърнест кекс с тиква
Снимка: Илиана Първанова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пълнозърнест кекс с тиква, който може да приготвите и заедно с децата"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • тиква - 2 ч.ч. (настъргана)
  • кафява захар - 1 ч.ч. Мусковадо
  • шарлан - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. (топла)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела -   по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявата захар разбъркваме с тиквата и ги оставяме да престоят 15 минути. Прибавяме шарлана, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата.

Постепенно прибавяме и пълнозърнестото брашно, като разбъркваме с голяма дървена лъжица.

Изсипваме сместа в предварително намазана с шарлан и набрашнена тавичка / форма. Разстиламе равномерно, да има по всички  крайчета.

Печем в умерена фурна на 200 градуса  до готовност. По желание, като изстине, може да го потърсим с пудра захар.

От вкусната смес с тиква можем както да направим кекс в тавичка, така и мъфини във формички.

Лесен и вкусен веган сладкиш за есенния сезон!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: