Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Лесен пълнозърнест хляб

Лесен пълнозърнест хляб

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2822436
Лесен пълнозърнест хляб
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Лесен пълнозърнест хляб - наистина полезен и без мая"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата бикарбонат, оцетът и киселото мляко се смесват заедно, като шупне, се добавят яйцата, солта, брашното и овесените ядки.

И се бърка сместа за пълнозърнестия хляб - трябва да стане като кексово тесто.

Пече селесен пълнозърнест хляб в подходяща форма на 200 °C за 60 минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за ръжен хляб или маймунски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: