Качамак с кисело зеле, карфиол и сирене

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор39913121
28/11/2018
"Качамак, какъвто не сте опитвали досега - в неустоима комбинация от кисело зеле, карфиол и сирене "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • качамак - 1/2 пакет - 250 г
  • карфиол -   2 шепи начупен
  • вода - 1. 2 л
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л. равна
  • сирене - 1 много малка бучица
  • кисело зеле - 1 буркан (нарязано)
  • люта марината - 3 с.л. по желание (от домашно бурканче с люти чушлета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и начупваме карфиола и го слагаме да се вари във водата. Овкусяваме с шарлан и фина хималайска сол.

След няколко минути добавяме постепенно качамака, като постоянно разбъркваме с телена бъркалка.

Продължаваме да разбъркваме с дървена бъркалка и варим до готовност. Малко преди да е готово, може да прибавим по желание  малко люта марината от домашно приготвено бурканче със сурови люти чушлета, като това ще придаде на ястието лек пикантен привкус.

Сипваме топлия качамак в 3 дълбоки купи и поднасяме с поръсено отгоре натрошено сирене и домашно направено сурово кисело зеле от буркан (нарязано на ситно).

Много вкусно и лесно! С леко пикантно-кисела загадъчност, която нежният вкус на качамака омекотява!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар