Начин на приготвяне
Първо измиваме и начупваме карфиола и го слагаме да се вари във водата. Овкусяваме с шарлан и фина хималайска сол.
След няколко минути добавяме постепенно качамака, като постоянно разбъркваме с телена бъркалка.
Продължаваме да разбъркваме с дървена бъркалка и варим до готовност. Малко преди да е готово, може да прибавим по желание малко люта марината от домашно приготвено бурканче със сурови люти чушлета, като това ще придаде на ястието лек пикантен привкус.
Сипваме топлия качамак в 3 дълбоки купи и поднасяме с поръсено отгоре натрошено сирене и домашно направено сурово кисело зеле от буркан (нарязано на ситно).
Много вкусно и лесно! С леко пикантно-кисела загадъчност, която нежният вкус на качамака омекотява!