Пухкавелка с бели рози

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
28/11/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 491
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 7 г суха на Йоткер
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 кг (100 г за доомесване)
  • сусам
  • масло - 60 г за намазване на корите
  • тесто за декорация
  • натурално нишесте - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • вода - за омесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото и оставете да втаса в топло помещение. Разделете тестото на 4 части - най-голяма, средна, малка и мъничко топче за центъра.

Най-голямата разделете на 4 части, разточете 4 обли кори, намажете с масло, подредете ги една върху друга, без да мажете последната. Разрежете ги на 8 части, но без да стигате до края.

Осемте листа обърнете назад, направете разрез по средата и промушете отдолу нагоре.

Средната част тесто оформете по същия начин, разрежете на 8 триъгълника, също ги оформете на листа и поставете във вътрешността на питката.

Малката част тесто по същия начин, тях подредете по средата върху средните листа. От най-малкото топче тесто оформете едно топче, поставете по средата, а отгоре оформете лентички, които редите като охлюв.

Оставете питката да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Докато се пече питката, замесете бялото тесто и оформете розите и листата, като се разточва кора, изрязват се кръгчета и се навиват. С пръсти се оформят листенцата на розите.

Още гореща извадете питката и поставете розите, върнете при изключена фурна само за изсушаване на декорацията.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар