Начин на приготвяне
Замесете тестото и оставете да втаса в топло помещение. Разделете тестото на 4 части - най-голяма, средна, малка и мъничко топче за центъра.
Най-голямата разделете на 4 части, разточете 4 обли кори, намажете с масло, подредете ги една върху друга, без да мажете последната. Разрежете ги на 8 части, но без да стигате до края.
Осемте листа обърнете назад, направете разрез по средата и промушете отдолу нагоре.
Средната част тесто оформете по същия начин, разрежете на 8 триъгълника, също ги оформете на листа и поставете във вътрешността на питката.
Малката част тесто по същия начин, тях подредете по средата върху средните листа. От най-малкото топче тесто оформете едно топче, поставете по средата, а отгоре оформете лентички, които редите като охлюв.
Оставете питката да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса.
Докато се пече питката, замесете бялото тесто и оформете розите и листата, като се разточва кора, изрязват се кръгчета и се навиват. С пръсти се оформят листенцата на розите.
Още гореща извадете питката и поставете розите, върнете при изключена фурна само за изсушаване на декорацията.