Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Миш маш с патладжан в микровълнова

Миш маш с патладжан в микровълнова

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Миш маш с патладжан в микровълнова
Снимка: Яница Николова
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Практичната домакиня знае - винаги може да разчита на микровълновата, за да спретне нещо вкусно за нула време"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол на вкус
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • магданоз - 1 с.л., нарязан, за поръсване
  • патладжани - 200 г консерва (с чушки и домати)
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 1 - 2 с.л., или масло
  • мащерка - 1 щипка, сушена
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювечета или глинен съд се слага 1 с.л. олио, от консервата патладжан 1-2 лъжици, наронва се сирене, парчета кашкавал, яйцето се чуква и жълтъкът се пробожда с вилица.

Отново се слага от консервата с патладжан, чуква се яйцето и се редуват останалите продукти.

Отгоре се поръсва с подправките, полива се с останалото олио. Слага се в микровълновата с капак отгоре и се пуска на 750 W за 8 минути.

Накрая миш машът се поръсва с магданоз и се сервира с кисели чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: