Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Медени гевреци с мак, сусам и лен

Медени гевреци с мак, сусам и лен

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Медени гевреци с мак, сусам и лен
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Тези гевречета не са за гледане, те са за хапване, защото е грехота да знаеш рецепта за тях и да не ги приготвиш поне веднъж"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 175 мл
  • брашно - 260 - 270 г
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 с.л. суха
  • сол - 2/3 ч.л.
  • Още
  • вода - 50 мл
  • мед - 1 с.л.
  • семена - 1 ч.ч. мак, сусам, лен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто от водата, захарта, маята, постепенно брашно и сол. След това се оставя да втаса за 1. 30 ч. на топло, като се покрие.

Втасалото тесто се разделя на 8 части, правят се фитили 30-40 см., взимат се 2 фитила и се усукват, краищата се притискат с пръсти.

Потапят се в разтвор от 50 мл. вода и 1 лъжица мед, след което в семената. Нареждат се в тава с хартия за печене.

Фурната се включва на 200 градуса, когато е вече достатъчно нагрята гевреците се слагат да се пекат, докато станат златисто-кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: