Кадаиф с розова вода

29/11/2018
"Уникалният вкус и аромат, дължащи се на розовата вода, няма да забравите никога "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кадаиф - 200 г
  • масло - 100 г +20 - 30 г за поливане преди печене
  • ядки - 50 г - по желание
  • сироп
  • розова вода - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г
  • лимони - по желание
  • ванилия - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифа разбъркваме с разтопеното масло. Взимаме една шепа и разстиламе на правоъгълник.

Ядките, които сме решили да ползваме, смиламе, и част от тях изсипваме в средата по цялата дължина.

Започваме да навиваме на руло по-стегнато. Готовите рула подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, нарязваме на желаните парчета и поливаме с маслото.

Поставяме във фурната, която предварително сме загрели на 170-180 градуса. Печем до златисто, след което вадим и охлаждаме.

Приготвяме си сиропа, като в тенджерка поставяме водата и захарта и варим за няколко минути.

Към края добавяме и розовата вода и оставяме да се вари още 5 минути.

Оставяме на страна да се охлади, а след това поливаме кадаифа не наведнъж, а на етапи.

Комплект шпатули за декорация 3 бр.-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект шпатули за декорация 3 бр.
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Най-красивите декорации на сладкиши не са мираж, а нещо напълно възможно с този комплект от 3 шпатули за декорация. С тях може да създадете различни причудливи форми. Шпатулите са изработени от гъвкава пластмаса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Супермаг
Супермаг
30.09.2020 10:08
доставка на минерална вода
0
0