Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладка вода със захарта и се разбърква за кратко, оставя се на топло да се активира.
Сипва се в брашното, добавят се прясното мляко, олио, сол, яйца и се разбърква, после се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса за 1 час. Готовото тесто се разточва на правоъгълник.
В купа се смесва сварен и отцеден ориз, натрошено сирене, яйце, сол и ситно нарязан магданоз. Сипва се плънката и се разпределя по цялата кора.
Навива се на руло, краищата се прищипват, леко се усуква и в тава 26 см върху хартия се навива на охлюв. Ако някъде се скъса не е проблем.
Оставя се 20 минути да почине, после се намазва с отделения жълтък с лъжица олио и прясно мляко.
Печем питката в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Изважда се, намазваме с масло и сервираме. Добър апетит!