Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Елда с канела и червени боровинки

Елда с канела и червени боровинки

Елда с канела и червени боровинки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"С грижа за здравето - разкошна закуска от елда с канела и червени боровинки"

Необходими Продукти

  • елда - 200 - 250 г
  • вода - 600 мл
  • кафява захар - 6 с.л. Мусковадо
  • червени боровинки - 1 шепа
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане по-бързо, сгряваме водата на електрическа кана и след това я сипваме тенджерка и я оставяме на котлона да заври пълноценно.

През това време измиваме хубаво няколко пъти елдата и добавяме към водата. Варим до готовност на зрънцата елда - около 10-15 минутки. 

След като е готова, я сипваме в 3 купички, като на всяка поръсваме по 1-2 с.л. кафява тръстикова захар и червени боровинки. По желание и на вкус може и канела.

Разбъркваме и сме готови! Лесна, вкусна, здравословна храна, подходяща за закуска сутрин, която ще ни зареди с необходимата енергия за предстоящия ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: