Начин на приготвяне
В дълбок съд изсипете студеното прясно мляко и добавете крема на прах. С помощта на миксер разбийте на гъст крем.
Добавете сметаната поетапно и продължете разбиването до изчерпване на количеството сметана и получите пухкав крем. Сиропирайте леко блатовете за торта със сока от компот.
В голяма чиния сложете единият блат, намажете обилно с крем, сложете ягодите от компота и похлупете с другия блат.
Намажете от всички страни с крем и оформете тортата. Гарнирайте с горски плодове.
Разтворете желатина с по указания на пакета начин. След като набъбне, прибавете 3 с.л. сок от компот.
Затоплете внимателно желатина. След като започне да се желира, полейте тортата.
Гарнирайте с кокосови стърготини. Оставете сметановата торта за 3-4 часа на хладно. Преди поднасяне, нарежете на парчета.