Начин на приготвяне
БЛАТ:
Яйцето и захарта се разбиват с миксер. Постепенно се добавя олиото докато сместа се бърка с дървена лъжица. Содата и млякото се разбъркват, след което се добавят към сместа. Постепенно се добавя брашното. Пече се на 200 градуса.
(Продуктите са за блат с големина 20-23 см диаметър.)
КРЕМ:
Всички продукти се смесват. Разтопяват се на водна баня, докато сместа не стане хомогенна. След като се свали от котлона, сместа продължава да се бърка, за да не се получат бучки, докато се охлади. Може да се сложи за 30 минути в фризера или хладилника, за да стегне.
ПОСТРОЯВАНЕ:
Може да я направите с колкото блата желаете, но кремът в тази рецепта е за 2 блата. Поставяте първия блат (по желание може да го сиропирате). Мажете го с половината от крема и слагате плодове по желание. Поставяте втория блат. Мажете с крем и украсявате с плодове по желание.
Коментари