Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем.
Прибавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвер. Отделете 2/3 от сместа и към нея прибавете какаото. Разбъркайте добре.
Застелете тава с хартия за печене. От едната страна разстелете бялата смес, до нея разстелете кафявата. Печете блата на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната и към нея добавете разтопения и охладен шоколад.
Застелете със стреч фолио продълговата форма за кекс тип Сърнешки гръб. Изсипете 1/3 от крема. Нарежете блата на ленти, подредете от кафявата част и сиропирайте.
Покрийте с крем, а върху него подредете от белия блат. Пак сиропирайте, намажете с крем, поръсете с плодовете и натрошените бисквитки.
Покрийте с кафяви ленти от блата. Леко ги сиропирайте и завийте с фолиото. Оставете формата в хладилника за една нощ. Развийте фолиото, поставете чиния и обърнете формата. Внимателно свалете фолиото.
Украсете сладкото руло с малиновата глазура, розички от сметана, плодове, бисквитки, шоколадови фъстъци и настърган шоколад.
Тортата-руло с горски плодове и Орео е готова.