Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Запечено свинско с гъби кладница

Запечено свинско с гъби кладница

Запечено свинско с гъби кладница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пригответе повечко от това свинско с гъби кладница, че съседите като надушат, задължително ще намина"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1200 г от бут
  • праз - 1 стрък
  • лук - 3 глави
  • кладница - 400 г
  • доматен концентрат
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно. Сложете ги в тава за печене и поръсете с олио.

Сложете свинските късчета и запечете във фурна, като разбъркате.

Извадете тавата, овкусете със сол и подправките, добавете доматения концентрат, поръсете със соев сос и 2-3 с.л. вода.

Добавете почистените и нарязани гъби и върнете тавата във фурната.

Запечете до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
стана вкусно.
11.11.2024 23:31
Христо Славейков
Христо Славейков
Свинското стана фантазия!
28.05.2023 19:07