Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сочен вит тиквеник

Сочен вит тиквеник

Сочен вит тиквеник
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"На това му викаме сочен тиквеник, който нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • кори за баница - 500 г Одрински
  • галета - 3 с.л.
  • канела - 1 и 1/2 с.л.
  • захарен сироп
  • вода - 2 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сиропа за вкусния тиквеник като смесите водата и захарта. Сложете на котлона и затоплете до разтапяне.

Обелете тиквата и я почистете. Настържете на ренде и оставете 15 мин. да си пусне сока. Изцедете и прехвърлете в купа. Смесете галетата, канелата и захарта и разбъркайте с тиквата.

Разстелете кора за баница, намазнете, сложете втора кора и намазнете. Сложете от плънката и навийте на руло. После пак навийте да се получи вита баница.

Наредете всички кори и оформете сладката баница и печете за 45 мин. на 180 градуса.

Залейте сочния вит тиквеник със сиропа и покрийте с кърпа. Оставете за кратко и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: