Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Бърз вит тиквеник

Бърз вит тиквеник

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Бърз вит тиквеник
Снимка: Людмила
1 / 3
23/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12
"Бърз, но пък вкусен тиквеник, който препоръчваме при първа възможност да си приготвите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • тиква - настъргана, 2 чаши
  • орехи - по желание (100 г)
  • захар - по 2 с.л. на руло
  • олио - по 1 с.л на руло
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя тиквеника със сурова тиква. Първо я настъргвам на едро ренде.

Крите са фини и ползвам по две кори като не ги мажа с олио за слепване. Върху две кори в късата страна слагам тиква на пътечка, после поръсвам с малко канела, не обичаме силен аромат, който харесва може да си смеси тиквата с канела на вкус.

След това поръсвам със захар по цялата кора и орехи, на едро в тази част на кората, където няма тиква. Навивам на руло и след това на охлюв в тава, намазана с олио. Така докато свършат корите и плънката. Отгоре мажа с олио и поръсвам с кристална захар.

Пека тиквеника на умерена фурна на 170 градуса с вентилатор до готовност и приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
Любимата ми баница за Коледа! Аз обикновенно запържвам тиквата но тази година ще направя тиквеника със сурова тиква.
23.12.2023 15:39
1
Дони Ники
Дони Ники
Страхотен и много апетитен!
23.12.2023 11:46
1