Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Свински кюфтета с варена застройка

Свински кюфтета с варена застройка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Свински кюфтета с варена застройка
Снимка: Яница Николова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 250 г
  • ориз - 50 г
  • чубрица - 1/2 ч.л., сушена
  • брашно - за овалване
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - около 1500 мл
  • Сос
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 коф.
  • лимони - 1/2 бр., сока
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • Още
  • черен пипер - за поръсване, смлян
  • магданоз - за поръсване, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитият ориз се омесва заедно с каймата и чубрицата. Правят се топчета колкото орех и се овалват в брашно.

В кипящата вода се слагат черния пипер на зърна, дафинов лист, сол на вкус, блендираните лук и морков и олиото. След 2-3 минути се пускат топчетата кайма. Варят се на тих огън 30-40 минути.

За соса яйцата, киселото мляко, лимоновият сок и брашното се пасират до гладка смес.

Изсипва се в тенджера и се бърка с дървена лъжица непрекъснато като се добавя от бульона на кюфтетата. След което се прехвърля обратно в другата тенджера.

Разбърква се непрекъснато около 5 минути и се отстранява от котлона. Поръсва се със смлян черен пипер и прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: