Начин на приготвяне
Свинските уши или крачета се измиват и се сваряват заедно с нарязания на едро кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар в тенджера под налягане за около 25 - 30 минути (след вдигане на парата).
Ако използвате свински крачета, ги разцепете със сатър по дължина преди варенето. Ушите може да ги нарежете на парчета.
След спадането на парата се обезкостяват (крачетата), месото се нарязва на дребно и се връща във бульона. Посолява се и отхлупената тенджера с пачата се връща на котлона.
Към врящата пача се добавя млякото и запържения леко на тиган червен пипер в маслото.
Оставя се да поври десетина минути преди свалянето от котлона.
В отделна купичка се налива оцетът и счукания чесън със сол. Разбърква се хубаво и се поднася заедно с горещата пача.
По желание може да поръсите и с едро счукан лют червен пипер.
Пача чорбата с варена застройка е готова.