Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача чорба с варена застройка

Пача чорба с варена застройка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Истинска топла пача за ценителите на вкусната домашна храна"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 1 кг или уши
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 150 мл
  • сол
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши или крачета се измиват и се сваряват заедно с нарязания на едро кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар в тенджера под налягане за около 25 - 30 минути (след вдигане на парата).

Ако използвате свински крачета, ги разцепете със сатър по дължина преди варенето. Ушите може да ги нарежете на парчета.

След спадането на парата се обезкостяват (крачетата), месото се нарязва на дребно и се връща във бульона. Посолява се и отхлупената тенджера с пачата се връща на котлона.

Към врящата пача се добавя млякото и запържения леко на тиган червен пипер в маслото.

Оставя се да поври десетина минути преди свалянето от котлона.

В отделна купичка се налива оцетът и счукания чесън със сол. Разбърква се хубаво и се поднася заедно с горещата пача.

По желание може да поръсите и с едро счукан лют червен пипер.

Пача чорбата с варена застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: