Начин на приготвяне
Смесете в купа всички сухи съставки (двата вида брашно, сол, бакпулвер, подправки и пармезан) и разбъркайте.
Пармезана може да замените с кашкавал, но трябва да е настърган на най-ситното ренде.
Прибавете олиото и водата.
Разбъркайте съставките с дървена лъжица, след което омесете тестото с ръце.
Не е необходимо дълго месене, само колкото да се оформи топка тесто.
Разточете тестото върху лист хартия за печене на тънка кора с дебелина 0.5 см.
Поръсете със микс от семена и минете отново с точилката, за да залепнат семената за тестото.
С остър нож или с нож за рязане на пица нарежете тестото на малки триъгълници или на дълги пръчици. Може разбира се да се изреждат и с формички.
За да се получи правилен правоъгълник изразях краищата на лимецовото тестото.
От изрезките оформих малки топчета, които сплесках между дланите си и се получиха малки солени бисквитки.
Преместих крекерите заедно с хартията направо върху решетката на фурната и сложих да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минути, докато леко порозовеят лесните крекери с пармезан.