Песто от коприва с тахан и орехи

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
514
15
19
1
30/11/2018
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 085
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • коприва - 1 салатна купа
  • слънчогледови семки - 6 с.л. белени, накиснати
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • орехи - 1 шепичка
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. равна
  • кимион - 1/3 ч.л. равна
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л., пожелание
  • вода - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената коприва измиваме и нарязваме на едро. По желание можем да я попарим, но в случай, че е прясна и чиста от градината, можем да я добавим сурова, тъй като така ще си запази истинските вкусови качества и полезните му свойства.

Сипваме я в каната на блендера и добавяме сусамовия тахан. Сипваме и предварително измитите и накиснати за 15-20 минути слънчогледови семки.

Следват орехите и подправките – хималайската сол, кимиона, черния пипер и лимоновия сок. Вода доливаме до желаната гъстота. Зеленото полезно песто е готово!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар