Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кускус с песто от коприва

Кускус с песто от коприва

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кускус с песто от коприва
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Една интересна и бърза рецепта, която ще ви стане любима!"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • коприва - 3 ч.ч.
  • рукола - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кускус - 2 ч.ч.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете за кратко орехите.

Попарете за крато копривата и руколата, отцедете от водата.

Сложете в блендер копривата, руколата, обеления чесън, зехтина, солта и черния пипер. Изчакайте орехите да изстинат и след това ги добавете към блендера. Изстискайте лимона и го добавете в блендера и смелете всичко заедно.

Сложете водата да заври. Сложете кускуса с маслото в дълбока купа. Залейте с вряла вода и изчакайте десетина минути да втаса.

Смесете кускуса с пестото от коприва и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: