Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от коприва с тахан и орехи

Песто от коприва с тахан и орехи

Песто от коприва с тахан и орехи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ето как бързо и лесно да приготвим песто с коприва в домашни условия"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 салатна купа
  • слънчогледови семки - 6 с.л. белени, накиснати
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • орехи - 1 шепичка
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. равна
  • кимион - 1/3 ч.л. равна
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л., пожелание
  • вода - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената коприва измиваме и нарязваме на едро. По желание можем да я попарим, но в случай, че е прясна и чиста от градината, можем да я добавим сурова, тъй като така ще си запази истинските вкусови качества и полезните му свойства.

Сипваме я в каната на блендера и добавяме сусамовия тахан. Сипваме и предварително измитите и накиснати за 15-20 минути слънчогледови семки.

Следват орехите и подправките – хималайската сол, кимиона, черния пипер и лимоновия сок. Вода доливаме до желаната гъстота. Зеленото полезно песто е готово!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна Петрова
Татяна Петрова
Аз не сложих вода и стана гъсто, като разядка. Вкусът е супер.
29.10.2023 11:12