Начин на приготвяне
За маринатата почистената от семената печена червена чушка, олиото и малко сол се смилат в блендер. Добавя се бирата, черен пипер, кимион и едро смлян лют червен пипер на вкус и всичко се разбърква.
Свинското месо се измива и се нарязва на еднакви парчета, подходящи за нанизване на шишчета. Залива се с маринатата, разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник поне за един-два часа, за да се овкуси. Най-добре е да се приготви от вечерта за следващия ден.
Зелената и червената чушка се почистват от семената и се режат на еднакви правоъгълни парчета. Лукът се обелва и се реже по същия начин. Сланината се реже на тънки резени и след това на квадратни парчета.
На предварително намокрени с вода дървени шишчета се нанизват продуктите, като се редуват месо, сланина, лук, чушка до изчерпването им.
Скарата се загрява хубаво, намазва се с парче сланинка и шишчетата се изпичат, като периодично се въртят по часовниковата стрелка, за да се изпекат равномерно от всички страни.
По време на печенето с помощта на четка шишчетата се мажат периодично с останалата марината.
Шишчетата се поднасят върху подложка от цели листа зелена салата дъбов лист.
Добър апетит!
Коментари