Начин на приготвяне
Присъствието на кивито прави месото много нежно и вкусно.
Нарязваме месото на хапки като за шишчета. Едното киви смачкваме на пюре, другото нарязваме на дребни кубчета и ги прибавяме към месото. Прибавяме нарязания на ивички лук, включително и перата от зеления, посоляваме, поръсваме с белия пипер и хмели-сунели (грузинска смес от различни сушени подправки.
В нея се съдържат 2 супени лъжици сушена майорана, 2 супени лъжици сушен копър, 2 супени лъжици градинска чубрица, 2 супени лъжици сушена мента, 2 супени лъжици сушен магданоз, 2 супени лъжици стрит кориандър, 1 супена лъжица сминдух, 2 супени лъжици мексиканска мента или тарос, 1 чаена лъжичка млян черен пипер, 1 чаена лъжичка шафран , 2 средноголеми начупени дафинови листа).
Разбъркваме месото за шишчета с всички тези неща и оставяме да се маринова един час в хладилника или 40 минути на стайна температура.
След това изваждаме мръвчиците от маринатата, нанизваме на шишчета и ги изпичаме на скарата. Гарнираме с пържени картофки и зеленчукова салата.