Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Мариновани Рибни шишчета

Мариновани Рибни шишчета

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Мариновани Рибни шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3 бр.

Необходими Продукти

  • пангасиус - 350 гр. филе или друга бяла риба
  • чушки - 1 брой, зелена
  • лук - 1 брой
  • шишчета
  • За маринатата
  • сол
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - млян
  • лимонов сок - 30 мл.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и нарязва на кубчета, слага се в купа. Лукът се срязва на четири парчета и се прибавя към рибата. Продуктите за марината се смесват и добавят към рибата и лука. Престояват поне 30 минути с нея на хладно.

Чушката се реже на дебели ивички. През шишчетата се прокарва парче сланина, за да може да се изваждат по-лесно готовите парчета.

Нанизват се на шишчетата в последователноста ивичка чушка, люспа лук, парче риба, като накрая завършва с чушка.

Пекат от всички страни на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
45
31
20
10
Дай твоята оценка: