Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Свински хапки с лук, праз и моркови на сач

Свински хапки с лук, праз и моркови на сач

Свински хапки с лук, праз и моркови на сач
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Всеки сач си мечтае в него често-често да се приготвят свински хапки с лук, праз и моркови"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • праз - 2 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • мащерка
  • черен пипер
  • червено вино - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме свинското месо на хапки.

Лука, праза и морковите почистваме и тях нарязваме на кръгчета.

На сача най-отдолу наливаме олиото и разпределяме лука и праза.

Отгоре прибавяме морковите и нарязаното месо.

Посипваме с всички подправки, изливаме виното и поставяме във фурната.

Печем за около час или до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: