Солен кускус със сирене и черен пипер

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
30/11/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кускус - 1 ч.ч.
  • вода  - около 2 - 3 ч.ч.
  • хималайска сол -   1/2 ч.л. фина
  • сирене - 1 малка бучица
  • черен пипер -   3 щипки
  • шарена сол - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • маслини - 9 - 10 бр.
  • шарлан - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В заврялата вода в тенджерката изсипваме кускуса и прибавяме към него хималайската  сол и шарлана.

Варим около 10-15 минути, като разбъркваме с дървена бъркалка постоянно, тъй като лесно се захваща на дъното. Малко преди да е готово, подпрявяме със смления черния пипер, шарената сол, чубрицата, и други подправки по избор.

Сипваме топъл кускуса в 3 купички и поръсваме с натрошеното сирене.

Разбъркваме и закуската е готова! Може да се консумира с маслини! Чудесна разнообразна солена закуска от кускус със сирене и подправки!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар