Начин на приготвяне
Замесва се маслено тесто. Към 1 ч.ч. брашно се добавят 100 г захар. Добавя се разтопено масло. Замесва се тестото.
Подготвя се малка кръгла тавичка, колкото чинийка, с хартия за печене. Тестото се разточва в кръгла форма. Премества се в тавичката, така че да се образува паничка.
Тестото трябва да бъде и на дъното и на стените на тавичката. Надупчва се с вилица. Пече се около 20 минути. В малка тенджерка се разбиват яйцата и прясното мляко. Добавя се останалата захар и есенцията ром.
Слага се на котлона, като непрекъснато се бърка до разтапяне на захарта. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се бърка до сгъстяване на крема.
Кремът се изсипва във тавичката с тестената бисквита. Тарталетата се украсява с банана и шоколадовите пръчици. Оставя се в хладилника да стегне кремът.