Тарт с яйчен крем

Тарт с яйчен крем
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Сладък тарт за лакомници с ароматен яйчен крем - рецепта, която всяка домакиня иска да има"

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. и 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
  • есенция - 1 бр. ром
  • банани - 1 бр.
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се маслено тесто. Към 1 ч.ч. брашно се добавят 100 г захар. Добавя се разтопено масло. Замесва се тестото.

Подготвя се малка кръгла тавичка, колкото чинийка, с хартия за печене. Тестото се разточва в кръгла форма. Премества се в тавичката, така че да се образува паничка.

Тестото трябва да бъде и на дъното и на стените на тавичката. Надупчва се с вилица. Пече се около 20 минути. В малка тенджерка се разбиват яйцата и прясното мляко. Добавя се останалата захар и есенцията ром.

Слага се на котлона, като непрекъснато се бърка до разтапяне на захарта. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се бърка до сгъстяване на крема.

Кремът се изсипва във тавичката с тестената бисквита. Тарталетата се украсява с банана и шоколадовите пръчици. Оставя се в хладилника да стегне кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: