Торта с много шоколад

ДиманаДимана
Новак
37
Торта с много шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Първо хапнете от тортата, после ще имате време да счупите бутона от лайкове"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. пандишпанови
  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 13 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 2 бр, млечен и 1 бр. бял
  • брашно - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с една чаша мляко. Добавете 11 с.л. захар и разбийте добре докато се разтвори.

Добавете какаото и брашното. разбийте добре за да не останат бучици от брашното. Постепенно добавете останалото мляко.

Изсипете сместа в тенджера и на средна температура бъркайте постоянно докато се получи гъст крем. Отстранете от котлона и добавете вътре маслото и двата млечни шоколада. Бъркайте докато се получи еднородна смес.

Разтопете две супени лъжици захар в четири супени лъжици топла вода. Използвайте я, за да навлажнявате леко блатовете. Ако харесвате по-сиропирани торти, спокойно може да удвоите количеството вода и захар.

Сиропирайте първия блат, сложете отгоре крем, добавете втория блат, сиропирайте го. Сложете и третия блат и с останалия крем измажете тортата отстрани и отгоре.

Настържете белия шоколад и поръсете отгоре и отстрани с него цялата шоколадова торта.

Хубаво е да престои 12 часа, преди да се разреже.

Тортата с много шоколад е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: