Спаначено руло с шунка и крема сирене

12/12/2018
"Супер свежо предястие, подходящо за специални случаи, но и за събирания с приятели "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 446
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, измийте го и го задушете. Отцедете го добре и го оставете да се охлади.

Сложете спанака и копъра в купа. Пасирайте на гладък крем и подправете със сол.

Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към спаначената смес, като ги редувате с нишестето.

Сипете полученото тесто в правоъгълна тава и загладете с нож. Изпечете блата във фурна, предварително загрята на 180 градуса.

Оставете блата да изстине, след което го навийте на руло заедно с хартията, за да приеме форма.

Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с крема от сирене и наредете шунката, нарязана на тънки филийки.

Завийте стегнато спаначеното руло и ооакивайте в алуминиево фолио.

Охладете във фризер поне 20 мин, преди да нарежете рулото.

Нарежете рулото на тънки кръгове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар